EXIT Summer of Love 2017

Orice tip de festival de muzica (de la noi sau de-afara) are curiosii, fanii si super-fanii lui. Insa EXIT Festival a depasit orice asteptare vara asta cu un proiect de 4 festivaluri pe o perioada de aproape 7 saptamani, sub denumirea de Exit Summer of Love. Ca un tribut adus celebrului Summer of Love din 1967, cele 4 festivaluri – Sea Star in Croaţia, Revolution in Romania, EXIT Festival in Serbia şi Sea Dance in Muntenegru – au strans peste 350.000 de oameni din peste 90 de tari, in cele mai tari locatii.

EXIT-ul propriu-zis s-a desfasurat in Novi Sad, la Fortareaţa Petrovaradin, intre 5-9 iulie. Sarbii mi s-au parut oameni prietenosi, toata lumea vorbea bine engleza iar atmosfera era pur si simplu energizanta. Au fost amenajate 43 de scene și zone de entertainment, de la spații pentru diverse activități între concerte până la corturi de food&drinks. Controalele de securitate de la accesul in festival au fost minutioase si asta mi-a dat un sentiment de siguranta. Cu toate astea, la un numar de aproape 50.000 de spectatori pe zi, uneori parea atat de aglomerat incat aveai impresia ca nu mai poti iesi de-acolo.

Scena principala a fost fabuloasa – un joc de lumini, lasere si proiectii care au incins la maxim spiritele. In „Ziua Zero” (deci inaintea deschiderii oficiale), au urcat pe scena trupele Teachers, Jonathan, Van Gogh şi americanii de la The Killers. And they`ve killed it! Mii de oameni au fredonat „Somebody Told Me”, „Human”, „Shot at the night” sau „Mr. Brightside”.

In seara deschiderii („Ziua 1”) a urcat pe scena speakerul motivational Nicholas Vujicic care a avut un speech incredibil (puteti vedea tot discursul la Pandutzu pe vlog), apoi au urmat performeri de teatru, tobosari. Liam Gallagher, fostul vocalist al trupei Oasis a deschis dupa miezul noptii seria de concerte, fiind urmat de Lost Frequencies si norvegianul Alan Walker, pe ritmurile muzicii electronice.

Festivalul a continuat in serile urmatoare cu Black Coffee, Duke Dumont, Years and Years, Jason Derulo, Rag’n’Bone Man, Foreign Beggars si muuuulti altii. Sute de performeri din toate colțurile lumii și-au dat întâlnire la Novi Sad. Per total, o atmosfera faina, tururi ghidate in timpul zilei, mancare traditionala, bere buna si foarte multa muzica.

Pentru a vedea la ce evenimente mai mergem, ne puteti urmari si pe pagina de Facebook Bucurestiul Nostru, unde puteti vedea si albumul de poze de la acest festival, sau pe blog, la categoria diverse.

Text: Raluca Zamfir

Foto: Bogdan Florea