[image title=”Breloc Rebelbrain” width=”550″ height=”695″ align=”left” icon=”zoom” link=”https://www.orangefoto.ro/wp-content/uploads/2013/07/fotografie-de-produs-Breloc-1.jpg” link_target=”_blank”] https://www.orangefoto.ro/wp-content/uploads/2013/07/fotografie-de-produs-Breloc-1.jpg [/image]          Intotdeauna, in cadrul fotografiei de produs, obiectele lucioase au necesitat o abordare mai speciala. Datorita faptului ca acestea reflecta lumina in mod direct, este necesar controlul strict al schemei de lumini folosite.
Pentru brelocul cromat din imaginile alaturate s-au folosit 2 abordari deferite, astfel:
In prima poza, s-a folosit metoda clasica pentru fotografia de produs, respectiv s-a pus accent pe reflexiile directe pentru a scoate in evidenta faptul ca brelocul este facut din metal lucios. Pentru a realiza acest lucru, a fost folosit un cort de lumina, impreuna cu doua blitzuri de studio.
Aparatura folosita a fost un Canon EOS 40D impreuna cu un obiectiv Canon EF 24-105mm f/4L IS USM.
In a doua poza, a fost folosita o sursa alternativa de lumina pentru fotografia de produs, respectiv un led. In acest fel, reflexiile directe au fost eliminate aproape complet, ele aparand doar pe muchiile obiectului. Deoarece faptul ca obiectul este lucios, este doar sugerat acum, ci nu aratat in mod direct, acest gen de abordare a fotografiei comerciale se adreseaza persoanelor cu o cultura vizuala ceva mai dezvoltata.
Aparatura folosita este aceeasi ca si la prima poza, iar timpul de expunere este de 8 secunde.

[image title=”Breloc Rebelbrain” width=”550″ height=”695″ align=”left” icon=”zoom” link=”https://www.orangefoto.ro/wp-content/uploads/2013/07/fotografie-de-produs-Breloc-2.jpg” link_target=”_blank”] https://www.orangefoto.ro/wp-content/uploads/2013/07/fotografie-de-produs-Breloc-2.jpg [/image]