FOTOGRAFIE IMOBILIARA – Fotografie de arhitectura

O fotografie imobiliara este o imagine care are darul de a prezenta spatiile interioare, spatiile exterioare, cladirile in ansamblul lor sau detalii ale acestora intr-un mod cat mai placut, cu scopul de a facilita inchirierea sau vanzarea lor. Fotografia imobiliara este o ramura a fotografiei de arhitectura si este realizata de catre fotografi profesionisti cu echipamente specifice. Proprietarii sau agentii imobiliari apeleaza frecvent la acest tip de serviciu mai ales pentru a valorifica la maxim detaliile si imaginea de ansamblu a imobilului.

In fiecare zi putem observa, ca intr-un puzzle gigant care se desfasoara sub ochii privitorului,  cladirile si blocurile din care este alcatuit orasul nostru. Identitatea orasului este data de imaginea fiecarei cladiri sau imobil in parte, iar fotografia de arhitectura dezvaluie, prin mijloacele sale specifice, cate o noua fateta a sa.

Un fotograf profesionist de arhitectura nu pozeaza un imobil doar pentru a reda, din cateva unghiuri, imaginea fidela a cladirii respective, ci face mult mai mult de atat. El intelege că spațiul arhitectural are o identitate bine definita și, ca atare, un fotograf specializat pe arhitectura poate surprinde relația clădirii cu exteriorul, cu celelalte imobile din cartier, cu trecutul si cu prezentul.

In ultimii ani, profilul arhitectonic al Bucurestiului – acel sky-line care defineste, vizual, personalitatea unui oras – a trecut printr-o schimbare radicala. In cartiere sau zone in care nu te-ai fi asteptat sa gasesti vreo cladire noua au aparut, aproape peste noapte, cartiere rezidentiale luxoase, cladiri de birouri sau imobile cu restaurante sau parcari incluse. Pentru fiecare dintre aceste imobile exista un potential cumparator, un potential dezvoltator sau un business care are nevoie de mai mult spatiu pentru a se extinde.

Fotografia imobiliara ajuta nu doar agentiile imobiliare sa vanda sau sa inchirieze spatiile pe care le au la dispozitie, ci si pe clientii care isi doresc sa puna rapid in vanzare o proprietate (apartament / casa / garaj / spatiu de birouri) care sa le aduca maximum de profit cu un efort mai mic.

O fotografie imobiliara sau de arhitectura nu se potriveste doar la spatii de birouri sau apartamente in complexe rezidentiale. Este ideala pentru a surprinde imaginea unui restaurant, a unei sali de conferinte sau a unui spatiu destinat evenimentelor de mari dimensiuni. Alegerea fotografului specializat in fotografie de arhitectura si fotografie imobiliara trebuie sa tina cont de un singur aspect: atentia la detalii. Nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii, totul trebuie planificat din timp pentru ca rezultatul sa fie exceptional.

Poti vedea in galeria de mai jos, un exemplu de proiect de fotografie imobiliara care l-a ajutat pe unul dintre clientii nostri sa vanda o proprietate situata in Piata Unirii.

Te invit sa parcurgi portofoliul de fotografie de arhitectura Orangefoto pentru mai multa inspiratie. De asemenea, pentru a fi la curent cu proiectele noastre, ne poti urmari pe Facebook sau pe Instagram.

In cazul in care te putem ajuta cu fotografie imobiliara, da click pe butonul de mai jos!