Ca fotograf profesionist, intotdeauna incerc sa gasesc cele mai eficiente solutii din punct de vedere al costurilor si al consumului de timp, pentru toate nevoile mele.

Cand vine vorba de incarcat acumulatorii, niciodata nu exista varianta de a lasa pe mai tarziu aceasta operatiune, pentru ca probabil va fi prea tarziu, iar cand ai 2 sau mai multi acumulatori pentru body si 1 sau mai multe seturi de acumulatori pentru blitz, asta inseamna multe ore.

Cu ocazia faptului ca de curand am inceput sa folosesc acumulatori Canon LP-E6, am descoperit incarcatorul profesional dublu hahnel ProCube pentru DSLR Canon & Nikon. Canon si Nikon sunt cele mai populare marci de DSLR-uri, dar hahnel are o varianta si pentru Sony si Olympus. Hahnel ProCube este o solutie all-in-one pentru fotografii profesionisti.

Este compatibil cu acumulatorii Canon LP-E6 / HL-E6; LP-E8 / HL-E8 cu Nikon EN-EL14 / HL-EL14; EN-EL15 / HL-EL15 si cu cei R6(AA). Cu alte cuvinte, aparatele foto pentru care poate fi folosit sunt: Canon EOS 550D, EOS 5D MARK II, EOS 5D MARK III, EOS 600D (EOS Rebel T3i / EOS Kiss X5), EOS 60D, EOS 60Da, EOS 650D (EOS Rebel T4i / EOS Kiss X6i), EOS 6D, EOS 700D, EOS 70D, EOS 7D, Kiss X7i, Rebel T2i (EOS 550D), Rebel T3i, Rebel T4i, Rebel T5i si Nikon Coolpix P7700, D3100, D3200, D5100, D5200 D600, D610, D7000, D7100, D800, D800E, Nikon V1, P700.

Poate incarca simultan 2 acumulatori pentru DSLR. Acesta are un lcd, care in momentul in care se pun acumulatorii la incarcat, se aprinde, aratand gradul de incarcare pentru fiecare in parte, iar pentru modelele care au acesta functie, precum LP-E6, chiar si procentul. De asemenea, hahnel proCube poate incarca 4 acumulatori R6(AA) intr-o tavita separata care se aseaza deasupra. Aceasta se ataseaza si se scoate foarte rapid cu ajutorul a 2 magneti aflati in colturi, fiind imposibil sa fie montata intr-o pozitie gresita.
Invelisul exterior al incarcaturului este realizat din aluminiu, iar tavitele pentru acumulatori sunt realizate dintr-un plastic negru, placut la atingere.

Pe langa compatibilitatea cu un numar mare de acumulatori, hahnel proCube poate fi folosit si pentru incarcarea telefoanelor sau a tabletelor, prin portul USB de 2.1A incorporat. Acesta este compatibil cu majoritatea dispozitivelor USB precum iPad, iPhone, Samsung Note 8.0, Samsung Tab 3 si toate smartphone-urile Samsung.

Pachetul este foarte generos. Pe langa tavitele pentru acumulatorii de DSLR si pentru cei R6, in cutie am mai gasit stecherul cu 3 mufe interschimbabile, pentru SUA, UK si Euro, acest lucru fiind o solutie eleganta pentru cei care calatoresc. De asemenea, pentru fotografii care au nevoie de mobilitate, hahnel mai are o surpriza in pachet, respectiv adaptor de 12V pentru masina.