METALHEAD Meeting Festival 2017, sarbatoarea muzicii rock in Bucuresti

De vreo 6 ani incoace, la fiecare inceput de vara are loc Metalhead Meeting Festival, un festival de doua zile care aduce pe scena Arenelor Romane cele mai tari formatii rock internationale. Cu un line-up fabulos, variate ca gen, la Arene au urcat in fata publicului trupele Materia, Bucovina, Agnostic Front, Behemoth, Dying Gorgeous Lies, Sepultura si Cradle of Filth.

Polonezii de la Materia au deschis seria concertelor cu un sound energic, o combinatie de metal cu accente death si black. Bucovina, una dintre cele mai bune trupe romanesti de folk metal s-a prezentat in fata fanilor cu melodii ca „Straja”, „Duh”, „Mestecanis”. Crivat, Luparu, Vifor si Jorge la chitara bass au readus in amintirea publicului eroii din Colectiv cu melodia-tribut „Asteapta-ma dincolo de moarte” in memoria lui Adi Rugina.

A urmat Behemoth, o trupa care abordeaza extreme metal si blackened death metal. Showul a fost exceptional, coregrafia a electrizat publicul iar ritmul hipnotic s-a potrivit excelent cu muzica intunecata. Dupa Behemoth, pe scena a urcat trupa Ross the Boss, cu melodii foarte tari de la Manowar.

In a doua zi de festival pe scena si-au facut aparitia Dying Gorgeous Lies. Germanii au incins atmosfera cu un heavy metal in combinatie cu thrash. Insa trupa cea mai asteptata, Sepultura, a rupt scena Arenelor. Frontmanul Derrick Green a reusit sa agite publicul prin sound-ul fresh si melodii mai noi, de pe ultimul album. Au cantat si melodii mai vechi si au dat tot ce-au avut mai bun din ei pe o caldura insuportabila.

Dupa Sepultura, Cradle of Filth – trupa de extreme  metal a serii – a creat o atmosfera fabuloasa pe scena, cu un spectacol de lumini albastre si rosii si o scenografie speciala. Pe scena au montat o masa gotica, lunga, cu lumanari si elemente black metal, pe care a cantat una dintre vocalistele trupei.

Metalhead Meeting a fost si in acest an, ca de altfel la toate celelalte editii de pana acum, FABULOS! A fost o sarbatoare de weekend de la care nu ar fi trebuit sa lipseasca niciun metalist adevarat.

Pentru a vedea la ce evenimente mai mergem, ne puteti urmari si pe pagina de Facebook Bucurestiul Nostru.

Text: Raluca Zamfir

Foto: Bogdan Florea