Probabil unul dintre cele mai asteptate festivaluri de pe scena rock din tara noastra, Rockstadt Extreme Fest 2019 se anunta o editie spectaculoasa, cu trupe mari si evenimente special pregatite in zona cetatii Rasnov.

La editia de anul trecut, ultima seara de festival a adus si prima veste buna pentru line-up-ul din 2019: confirmarea spectacolului aniversar Paradise Lost, trupa care anul acesta marcheaza 30 de ani de activitate. Anuntul a starnit curiozitatea fanilor si a ridicat asteptarile tuturor, mai ales ca editiile trecute ale REF au fost din ce in ce mai tari.

Organizatorii au incercat sa aduca formatii straine de calibru si, in acelasi timp, sa sustina promovarea trupelor romanesti. Unele mai noi, altele deja consacrate, trupele romanesti vor avea un cuvant de spus in desfasurarea festivalului de la Ransnov in 2019:

Underwaves: fondata la finalul anului 2017 la Brasov, Underwaves are un stil de muzica ce combina diverse genuri pornind de la metalcore, nu-metal, groove metal pana la metal alternativ si post rock. Laura, lead vocals, puncteaza cu accente melodioase, de opera combinate cu riff-uri grele de alternativ metal si nu-metal.

Hisg Status: tot in 2017 se formeaza si aceasta trupa romaneasca, de data asta la Cluj-Napoca, la initiativa lui Blunt, Garnoo si Mihai Moga (Breakout, Sinfold, Guerrillas). Sound-ul poate fi rezumat la un mix de hardcore cu trap in timp ce live performance-ul promite mult mai mult de atat.

Blutrina: trupa a fost infiintata din pasiunea pentru grind, desene animate si distractie in 2012 de catre 3 baieti care cantau deja in mai multe formatii impreuna, Putrid, Lycan si Urmuz.

Abigail: trupa romameasca cu un mix unic de doom/death metal, cu aparitii-eveniment si recunoastere internationala prin participarea la festivaluri celebre precum Dutch Doom Days, Darken the Moon, Metal Gates sau Rockstadt Extreme Fest cat si turneuri alaturi de Saturnus si Clouds sau Antimatter;

Gothic, una dintre cele mai vechi formatii de metal din tara noastra, care a participat la WACKEN Open Air si la peste alte 500 de concerte in Europa si in lume;

Dinumbra, formatie de death/doom/dark metal care aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate si lucreaza la cel de al 5-lea material discografic din cariera.

La inceputul lunii iulie, organizatorii au comunicat line-up-ul final al REF 2019, o lista cu formatii renumite care vor marca activitatea comunitatii rock din tara noastra: 

ACCEPT: o trupa legendara infiintata la inceputul anilor `70, in Solingen, Germania, a contribuit enorm la popularitatea speed metalului si a thrash metalului

SIX FEET UNDER: au aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes, vocalist al Cannibal Corpse in acel moment, alaturi de Allen West de la Obituary. Ii defineste un sound death metal cu fragmente muzicale mai lente, accente groovy si uneori chiar ritmuri mai echilibrate.

PARADISE LOST: formata in Halifax, in 1988, vocalistul Nick Holmes, alaturi de lead guitaristul Gregor Mackintosh, de Aaron Aedy, basistul Steve Edmonson si tobosarul Matthew Archer, trupa britanica de doom metal sarbatoreste 30 de ani de existenta la REF!

KATATONIA: exploreaza inca de la inceputuri, din 1991, posibilitatile nelimitate oferite de genurile doom si death metal. A fost infiintata de suedezii Anders Nyström („Blakkheim”) si Jonas Renkse („Lord Seth”).  

– DIMMU BORGIR: headliner al REF 2019, trupa nu mai are nevoie de nicio prezentare. Va urca pe scena in cea de-a patra (si ultima) seara a festivalului cu un show care se anunta fabulos.

Editia de anul acesta a Rockstadt Extreme Fest se anunta intensa, cu multe evenimente unice si cu distractie fara limite!

Rockstadt Extreme Fest 2019 afis pe zile

Rockstadt Extreme Fest 2019 afis pe zile